Artists

Cristina Cociș

e grafician, pictor și actor și a început cu ocazia proiectului Portrete de cartier o serie de lucrări mari în care prezintă cartierele precum entități antropomorfe. Străulești a fost o doamnă în halat, Oborul, un crocodil cu accesorii.

Petru Dumbrăvician

este un grafician meticulos, cu o imaginație bogată. El vede lucruri acolo unde nu sunt, dar ar putea fi, și le traduce, cu răbdare, în desene fine, înțesate de detalii.

Theodor Grigoraș

se joacă cu tot ce prinde și îl atinge, probabil petrece cel mai mult timp în atelier, dintre noi toți. Sistematizează vizual viața din cartiere în geometrii bizare. În Străulești, i-au atras atenția intersecțiile și cimitirul, în Obor, tarabele.

Eduard Marian Bălaș

este un artist al experienței, asimilează ce e în jur și traduce foarte ușor în imagini ce vede. Are un simț al umorului și o logoree specifice lui. El a fost în Obor sufletul Oborului – la intersecție cu performance art. De curând, a avut vernisajul Delirului solo la Etaj.

Ana Olar

se autodescrie ca fiind mereu în contact cu mediul înconjurător, combină viața ei de zi de zi cu arta și orice obiect sau experiență din cotidian îi poate deveni inspirație. Pe Ana, când o cuprinde febra creației, nu o poate opri nimeni. În același timp, tranzacția asta permanentă cu mediul o face să fie foarte echilibrată. Ana este autorul Oborsetelor, cele mai cool borsete din mușama din Obor.

Maria-Livia Onete

este un artist plurivalent, cu înclinații spre design grafic, îndrăgostită de photoshop mai nou, dar deloc străină de tehnicile tradiționale. Pe lângă vizual, Maria are și darul cuvintelor și al imaginației și scrie bine în engleză și română. Cu ocazia Portretului de Obor a produs o serie de mici povestioare ilustrate pe care trebuie să le citiți.

Paula Tudor Cămîrzan

este un artist versatil, dar și un om de comunicare priceput, cu o aplecare aparte către oameni. Absolventă de grafică, lucrează și în producția de film. Când ajunge să picteze sau să se manifeste vizual dovedește mereu intuiție și umor în abordare, asta pe lângă forme extravagante de expunere. Îi place să își manifeste curiozitatea față de oameni și societate combinând mijloacele artistice cu metode diverse de documentare.

Denisa Popescu

e absolventă de grafică, preocupată de mișcare, caută un limbaj artistic de care să se atașeze și e curioasă în privința oamenilor și a urmelor pe care le lasă. În Obor a experimentat cu ceramica și ideea de bibelou.

Ileana Zirra

e scenograf, dar și grafician pasionat de teatru și animație, de povești pentru copii și proiecte care să îi pună în mișcare multiplele abilități de expresie.

%d bloggers like this: